Cum afli cât trebuie să plătești pentru filmarea de botez?

În toate ofertele de filmări botezuri prezente în online nici nu ști ce să alegi. Oare am nevoie să îmi filmeze cu drona la botez? Totuși este un botez restrâns, de ce am nevoie de 2 cameramani? Cât trebuie să plătesc pentru o filmare normală de botez? Nu mă pricep la filmări, ce aleg? Răspunsurile acestor întrebări le găsiți în acest articol.

Oare am nevoie să îmi filmeze cu drona la botez?

Am ales să răspund la această întrebare prima dată pentru că a ajuns un trend filmarea cu drona atât la nuntă cât și la botez. Sfatul meu este sa vă documentați despre acest auxiliar. Hai să vedem ce s-ar putea filma cu drona încât să merite investiția?

Păi, în primul rând drona este construită pentru a filma cadre de la înălțime, deci o putem folosi pentru a înregistra cadre de documentare. Ce înseamnă cadre de documentare? Mai jos am inserat un cadru de documentare filmat cu drona pentru a vă forma o idee.

 

Hm, merită investiția? Eu zic că merită în cazul în care filmarea evenimentului este realizată de cel puțin 2 cameramani. Reprezintă un avantaj filmarea cu drona în momentul în care vrei să ai un film de botez de natură cinematică. Dacă îți dorești un film de 20 – 30 minute cinematic care să păstreze amintirea botezului atunci îți recomand filmarea cu drona.

Atenție însă, mulți videografi exagerează cu inserțiile cadrelor filmate cu drona. Vizualizați mai multe filmări de botez realizate de videograf pentru a vă face o idee despre procentajul inserturilor. Ce e mult strică, așa că fii atentă la cantitatea informaționala și nu te lăsa influențată de frumusețea imaginilor aeriene.

 

Totuși este un botez restrâns, de ce am nevoie de 2 cameramani?

Indiferent de numărul de persoane prezente la botez eu îți recomand filmarea cu cel puțin 2 cameramani. O echipă de 2 cameramani va crea conexiuni naturale între participanții la eveniment. În cazul în care bugetul nu îți permite să lucrezi cu 2 cameramani, atunci optează pentru filmarea botezului cu o singură cameră.

Atenție însă la durata editării. Dacă alegi să lucrezi cu un singur videograf, optează pentru o durată mai mică a editării finale. Mai jos îți prezint care sunt diferențele de imagine dintre filmarea cu 1,2 și 3 camere.

După cum vezi, cadrele se completează și îți oferă o cursivitate și totodată o cantitate mai mare de informație. Dacă ai posibilitatea, alege ca filmarea botezului să fie filmată de 2 operatori minim.

Cum afli cât trebuie să plătești pentru filmarea de botez?

Eu cred că trebuie să existe un echilibru în toată investiția. Nu îți poți achiziționa servicii video de 5000 euro pentru botez, iar dj-ului să-i dai 100 euro. Investiția în video-ul de botez nu trebuie să depășească 15% din valoarea totală a cheltuielilor.

Nu am abilități de contabil, dar dincolo de videograf sunt om, și vă sfătuiesc cum mi-aș sfătui cel mai bun prieten. Sunt total de acord cu tine când spui că: Uite ce filmare faină, e normal să coste. Așa este, ai dreptate. Dar nu consider că este normal să investim mai mult de cât ar trebui. Am să te ajut la această întrebare și am să îți ofer această adresa:

https://madvideo.ro/disponibilitate?category_id=6

Ți-am pregătit la adresa de mai sus o listă cu toate serviciile video de botez pe care ți le recomand cu drag. M-am gândit în primul rând la investiția pe care tu trebuie să o faci, de aceea acolo vei găsi oferte de filmare la prețuri foarte mici, dar și oferte cinematice care să te impresioneze. Tot ce trebuie să faci este să copiezi adresa de mai sus în browserul pe care îl folosești. Reține că tu ești singura persoană care decide cât trebuie să plătești pentru o filmare de botez.

Iată o filmare de botez realizată de mine.

Nu mă pricep la filmări, ce aleg?

În cazul în care nu poți face diferențe între filmări, îți recomand să alegi un videograf pe care îl cunoști sau cu care te înțelegi foarte bine. De cele mai multe ori relația dintre parți este factorul principal ce naște mulțumire. Cu siguranță „prietenul tău videograf” îți poate oferi o filmare care să te mulțumească.

Te rog, dacă nu te pricepi la filmări nu afirma:

  • Pe ce să-i dau atâția bani, că stă cu aparatul ăla în mână și apasă pe un buton?
  • Ce hoț e ăsta, auzi vrea 600 de euro pentru ce… că e botez.. nu e oscar.

Dă mai departe: